Kediler ve Çocuklar

24-12-2019 11:48
Kediler ve Çocuklar

Kediler ve Çocuklar

 

 


Kediler her yaştan çocuk üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Pek çok minik dostumuz çocuklarınsunmuş olduğu ekstra sevgi, ilgi ve şefkatin tadını çıkarmakta. Ancak bir kedi sahiplenmeden önce mutlaka kediler ve çocuklar hakkında detaylı bir araştırma yapmanızda fayda var. Her iki taraf için de durumun hassasiyetleri konusunda mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekiyor.


Yapılan pek çok çalışma küçük yaştan itibaren kediler ile iletişim halinde olan çocukların gelişimlerinde bu durumun faydalı olduğunu gösteriyor. Kendileri dışındaki canlılara karşı şefkat duyma ve sorumluluk alma konularında iyi bir eğitim aracı olduğu gözlenmekte olan bu dostluğun daha pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Çocukların büyük bir kısmı kedilerini en yakın arkadaşları olarak tanımlarken, ikili arasında oluşan duygusal bağın son derece güçlü olduğu görülmüş. Tam bir oyun arkadaşı ve bir rehabilitasyon unsuru olan kediler, çocukların duygusal dünyasını olumlu yönde etkiliyor. Yine çok küçük yaştan itibaren kediler ile aynı evde büyüyen çocuklarda alerji ve astım benzeri hastalıklara daha az rastlandığı görülüyor.


Çocuklara Kedilerin Davranışları Hakkında Bilgi Vermenin Önemi


Çocuklara kedi bakımı öğretimi için e


n doğru yol onların sizin doğru davranışlarınızı gözlemlemesini sağlamaktan geçtiğini bilmelisiniz. Kedinize sevgi ve saygı ile davranmanız çocuklarınızın da aynı şekilde davranmasına neden olacaktır. Çocuklar anlayacak kadar büyüdüklerinde, kedilerin yemek yerken, tuvaletteyken ve uyurken yalnız kalmaktan hoşlandıklarını anlatmalısınız. Aniden yapılan hareketler ve yüksek seslerin onları korkutabileceğini öğretmelisiniz. Zaten büyük olasılıkla sizden çok daha kısa bir sürede kedilerin davranış dili hakkında fikir sahibi olacak ve benimseyeceklerdir. Çocuklar kedilerinin bakımı konusunda sorumluluk almaktan çekinmeyeceklerdir. Kedilerini beslemeye, tüylerini taramaya ve onlarla oynamaya hevesli olacaklardır.

Hem Kedinizin Hem De Çocuğunuzun Güvenliğini Sağlayın


Mutlaka kediniz için güvenli alanlar yaratmaya çalışın ayrıcayiyecek ve tuvaletlerinin küçük çocukların erişemeyeceği bir yerde olduğundan emin olun. Elbette bunu yaparken, kedinizin strese girmemesi ve olası bir tuvalet kazasının önüne geçmek için belirlediğiniz yeni yerlerin uygunluğundan da emin olmalısınız. Kediler güvenli, sessiz noktalara çekilme refleksindedirler. Onlara bu tür alanların sağlanması önemlidir. Çocuklarınıza kediniz dinlenirken, uyurken, yemek yerken veya tuvaletini yaparken rahatsız edilmemeleri gerektiğini öğretin.


Bu hassasiyetleri göz ardı etmediğinizde çocuk ve kedi arasında benzersiz bir dostluğun oluştuğunu göreceksiniz.

 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.