Kedilerin Duyguları Var mı?

23-01-2020 13:51
Kedilerin Duyguları Var mı?

Kedilerin Duyguları Var mı?


Kediler insanların etrafında olmaktan hoşlanıyorlar mı yoksa sadece insanları kapıları açmak için, tuvaletlerini temizletmek ve mamalarını vermek için mi kullanıyorlar? Yeni bir çalışma, insan temasının kediler için daha önce şüphelenildiğinden çok daha önemli olduğunu öne sürüyor.


Köpeklere oranla çok daha mesafeli oldukları görüşü kabul gören kediler aslında gerçekten öyleler mi? Şu bir gerçek ki kediler köpeklerden daha çok uykuya ve daha az günlük bakıma ihtiyaç duymaktalar. Bir başka genelleme ise kedilerin köpeklerden daha az insanların sevgisi ve onayı ile ilgilendikleridir.


Ancak yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki; kediler insanlarla birlikte olmaktan hoşlanıyorlar. İnsanlarla etkileşim halinde olmaktan, onlarla oyun oynamaya son derece meraklı olan kediler bizi gerçekten seviyorlar!


Kedi ve İnsan İlişkileri


Yine yapılan bir diğer araştırmada ise yaşları 1 ila 20 arasında değişen 38 adet kedi seçiliyor. Kedilerden 19 tanesi barınak, 19 tanesi ise ev kedisi. Toplam 2 saat 30 dakika boyunca yemek, oyun ve insandan izole edilen kedilerin serbest bırakıldıklarındaki davranışları inceleniyor. Sonuçlara göre barınaktaki kedilerin 5 tanesinin oyuncaklara, kalan kısmının ise yiyeceklere yöneldiği görülüyor. Ancak ev kedileri seçeneğinden oluşan19 üyelik grup da serbest bırakıldıklarında ilk olarak sahipleriyle ilgileniyorlar. Kedilerin bağımsızlıklarına düşkünlüğü ve bireysel hareket ettikleri düşünülse de görüldüğü gibi bu araştırma aksini söylüyor.


Kediler,hala pek çok açıdan insanlar tarafından gizemini korumaya devam ediyor. Ancak bir kedi ile birlikte yaşayan herkes çok iyi biliyor ki kediler de tıpkı insanlar gibi seviyor ve sahipleniyorlar. Hatta bir insandan çok daha fazla evini sahiplenen kediler, sadece özgürlüklerine biraz fazla düşkünler. Bu sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor. Tıpkı oyun oynamak isteyen bir çocuğu kucağınıza alıp sevmek istediğinizde buna tepki gösterebileceği gibi kediniz de başka ihtiyaçları söz konusu olduğunda tepkisini ortaya koyacaktır. Tuvalete gitmek isterken, su içmesi gerekirken ya da çok heyecanlanmış bir şekilde oyun oynamak isterken onu engellemenin sevgi olmadığı da aşikar zaten. Özetle kediniz de sizi çok seviyor ama onun için bağımsızlık ve sınırlar da en az sevgisi kadar değerli…

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.