Yavru Kediler İçin Oyuncak Seçimi

24-12-2019 12:00
Yavru Kediler İçin Oyuncak Seçimi

Yavru Kediler İçin Oyuncak Seçimi


Kedi ebeveynleri için en hakim oldukları konulardan biri de kedilerin oyun oynama konusunda becerileridir. Bu yatkınlık her ne kadar kedi dostlarımızın eğlenceli canlılar olmasından kaynaklanıyor olsa da, arka planında avcılık içgüdüleri de bulunuyor. Dikkat ederseniz, kedilerin oyun tarzları genel itibarı ile saklanma, pusuya yatma, atağa geçme, yakalama, pençe atma şeklinde gelişir.


Hal böyle olunca gerek kedi sahiplerinin kendi hazırladıkları oyuncaklar, gerekse hazır oyuncaklar da onların avcılık içgüdülerine uygun şekilde tasarlanıyor. Kedi dostlarımız oyuncak konusunda da biz insan dostlarını çok da yormuyorlar. Top haline getirilmiş bir kağıt, yün yumakları, iplik makaraları gibi nesnelerle gayet eğlenceli vakit geçirebiliyorlar.

Fakat, söz konusu yavru kediler olunca oyuncak seçimi konusunda daha hassas davranmak gerekiyor. Zira, yavru kedilerin henüz motor davranışları gelişmediği gibi, yaşadığımız dünyayı ve onları bekleyen tehlikeleri de fark ettikleri de söylenemez. Bu durumda, eğlenceli vakit geçirmek isterken ufak kazalar yaşamaları ve yaralanmaları da söz konusu olabiliyor.


Yavru Kediler İçin Ev Yapımı Oyuncaklar


Yavru kedidostlarımız için evde hazırlayabileceğimiz birçok oyuncak seçeneği bulunabiliyor. Dikkat edilmesi gereken husus ise, henüz dişlerinin ve pençelerinin yetişkin kedilere oranla yumuşak ve hassas olduğunu bilmektir. Kağıt toplarıyavru kediler için de eğlenceli bir oyun aracı olabiliyor. Top haline getirdiğiniz kağıdın mürekkep ve boya gibi kimyasallarla çok fazla temas etmemiş olmasına ve hatta mümkünse temiz bir kağıt olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Kedi dostunuz, kağıt topunu yakaladığında onu parçalamak ve hatta yutmak gibi eylemleri gerçekleştirebilir. Bu durumda bu tür kimyasallar onun sindirim sistemine dahil olacaktır ve ufak çaplı da olsa zehirlenmelere yol açabilir.


Kumaştan yapılmış toplar ve yün yumakları da onlar için ideal birer oyuncaktır. Avcılık yetilerini geliştirdiği gibi, diş ve pençlerini sert darbelerden korur. Fakat kumaş yüzeyli toların içinde kullanacağınız dolguya da dikkat etmelisiniz. Kesinlikle silikon boncuklar gibi malzemeleri dolgu olarak kullanmamak gerekiyor. Hazırlamış olduğunuz topun küçük yaramaz tarafından parçalanması kaçınılmazdır ve onların bu boncukları yutmasını istemeyiz.


Yavru Kediler İçin Hazır Oyuncaklar


Pet Shop'larda çok çeşitli kedi oyuncaklarısatılıyor. Yetişkin kediler için sert malzemeli toplar ve çubuk şeklindeki oyuncaklar faydalı olabiliyor olsa da, yavru kediler için bu tarz oyuncaklar yine tehlike arz edebilen oyuncaklar olabiliyor.


Yumuşak ve kolayca parçalanmayan toplar, yine yumuşak malzemeli ve içinde çıngırak bulunan toplar onları son derece keyiflendirebilir. Ayrıca, ister yavru olsun, ister yetişkin, kedi dostlarımız biz insanların çocukken oynadığı tarzda peluş oyuncaklarla oynamayı da seviyorlar. Kedi dostunuzun peluş oyuncağını bir uyku arkadaşı olarak kullandığına şahit olabileceğiniz gibi, onunla avlanma egzersizleri de yapabilir. Yeter ki ebatları ona uygun olsun.


Sonuç olarak, kedi dostlarımız için seçeceğimiz oyuncaklar, yavru kediler için de, yetişkin kediler için de eğlenceli olmakla birlikte, onların yaralanmalarına, boğulmalarına ve diğer üzücü sonuçlara sebebiyet vermeyecek ürünlerden seçilmeli. Onların mutluluğu sizin de mutluluğunuz olacaktır.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.